Image Map

Sok jabłkowy z selerem naciowym




Brakuje Wam pomysłów na pyszny sok?
Moja propozycja jest nie tylko smaczna (o ile lubisz seler naciowy ;p) ale i zdrowa!
Bomba witaminowa akurat na jesienny okres przeziębień.  Podany na ciepło z dodatkiem cynamonu, anyżu lub goździków wspaniale rozgrzewa.
Mimo swoich zalet, sok nie zdobędzie serc osób, które nie przepadają za smakiem selera, bowiem jest bardzo dominujący. W każdym razie polecam spróbować!


Składniki:

  • 5 dużych jabłek
  • 6-7 łodyg selera naciowego
  • Ewentualnie łyżeczka cynamonu
Kochani, chyba nie muszę pisać sposobu wykonania, prawda? :)
Wszystko przepuszczamy przez sokowirówkę i cieszymy się smakiem soczku! 
Jeśli zdecydujecie się na wersję "na ciepło'' sok przelewamy do garnka, wrzucamy gwiazdkę anyżu, lub 3-4 goździki i podgotowujemy na małej mocy palnika.








1 komentarz: