Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Zadaje sobie to pytanie za każdym razem kiedy wyjdę na zewnątrz. Zimno, szaro, wilgotno, jeszcze bardziej zimno -,-
Ale na szczęście mam(y) kuchnię i długie jesienne wieczory można spędzać właśnie tam :)
Idealnym moim zdaniem rozwiązaniem na panującą aurę jest zupa. Ja i moja mama jesteśmy wielbicielkami wszelkich zup. Ostatnio testowałyśmy dyniową. Jest smaczna, pachnąca i niesamowicie rozgrzewa dzięki dodatku imbiru.
Składniki:
- litr bulionu
- 1 kg dynia
- imbir
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- cebula
- czosnek
Sposób przygotowania:
- Gotujemy rosół według swojego przepisu
- Imbir, cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy do uzyskania aromatu
- Dodajemy dynię pokrojoną w kostkę
- Smażymy do miękkości dyni
- Podsmażone warzywa dodajemy do bulionu
- Gotujemy ok 5 min
- Miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeśli lubimy ostrą papryczką :)
Smacznego!
Apetyczna ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWidać, ze jest przepyszna!!!
OdpowiedzUsuńściskam kochana i pozdrawiam
Wydaje mi się, wnioskując po zdjęciach, że nie wyszła Ci odpowiednia konsystencja ale próbuj dalej, może w końcu wyrośniesz na Master Chefa ;) sama zupka pycha! pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń