Image Map

Zupa krem z dyni z imbirem.





Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Zadaje sobie to pytanie za każdym razem kiedy wyjdę na zewnątrz. Zimno, szaro, wilgotno, jeszcze bardziej zimno -,- 

Ale na szczęście mam(y) kuchnię i długie jesienne wieczory można spędzać właśnie tam :) 
Idealnym moim zdaniem  rozwiązaniem na panującą aurę jest zupa. Ja i moja mama jesteśmy wielbicielkami wszelkich zup. Ostatnio testowałyśmy dyniową. Jest smaczna, pachnąca i niesamowicie rozgrzewa dzięki dodatku imbiru. 


Składniki:
  • litr bulionu
  • 1 kg dynia 
  • imbir
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • cebula
  • czosnek

Sposób przygotowania:
  • Gotujemy rosół według swojego przepisu
  • Imbir, cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy do uzyskania aromatu
  • Dodajemy dynię pokrojoną w kostkę
  • Smażymy do miękkości dyni 
  • Podsmażone warzywa dodajemy do bulionu
  • Gotujemy ok 5 min
  • Miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeśli lubimy ostrą papryczką :) 
Smacznego!





3 komentarze:

  1. Widać, ze jest przepyszna!!!
    ściskam kochana i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Wydaje mi się, wnioskując po zdjęciach, że nie wyszła Ci odpowiednia konsystencja ale próbuj dalej, może w końcu wyrośniesz na Master Chefa ;) sama zupka pycha! pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń