Składniki:
- 4 duże dojrzałe banany
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 50 g roztopionego masła
- ulubione bakalie
- czekolada (ilość według uznania, lecz nie należy przesadzać :) )
- Banany ugnieść widelcem i skropić cytrynką.
- Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę.
- Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać.
- Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
- Piec przez godzinę w temperaturze 160 stopni C
- Polewa: czekolada z odrobiną wody roztopiona w kąpieli wodnej.
Niestety nie mam zdjęcia jak wygląda "w środku" bo został zjedzony nim zdążyłam wziąć aparat..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz