Image Map

Świeża sałatka szpinakowa z awokado i truskawkami




Hej, cześć i czołem! Staruszka w domu nie ma, a ja w ten letni poranek chora z łóżka pozdrawiam serdecznie...
Sezon truskawkowy cały czas trwa, więc staram się wykorzystać go jak najlepiej. Próbuje już nastawić się psychicznie na 345769 czekających na mnie słoiczków by wypełnić je pachnącymi dżemorami.  A jak wy? W jaki sposób smakują Wam najbardziej?

Dziś przygotowałam truskawki w dość ciekawy sposób... bo na wytrawnie w sałatce :) Całość ma świetny smak, sałatka jest lekka, słodko- ostra, po prostu wyjątkowa! Zachęcam do spróbowania. Będzie idealnym dodatkiem do dań z grilla lub drobiu albo najzwyczajniej jako drugie śniadanie do pracy.

Składniki:

  • szpinak świeży
  • pół awokado
  • 4 duże truskawki
  • orzechy włoskie
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
Wykonanie:
Świeże produkty myjemy, osuszamy, przekładamy do miski, awokado obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, podobnie robimy z truskawkami. Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki . Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec skrapiamy cytrynką. 







2 komentarze: