Image Map

Chrupiące pierożki Won Ton


   
     
Adam Lambert- Ghost Town

   Istnnnnny obłęd! Najulubieńsze, najpyszniejsze, najwspanialsze, najbardziej chrupiące, najcośtamcośtam.. :D
Ale serio, jedliście kiedyś smażone pierożki WON-TON? Nie? Żałujcie.. i przy możliwej okazji spróbujcie! 
Połączenie chrupkiego ciasta z ostrym farszem sprawi, że Wasze kubki smakowe zwariują :D 

          Nie ma dużej filozofii w przygotowaniu farszu... a co do ciasta to inna bajka, bo korzystałam z gotowego :( 
Ale bardzo dużo przepisów na ciasto widziałam w internetach, tak że nie ma strachu ;P 
Jeden z wielu przepisów zaprezentowany jest O TUTAJ

Składniki na farsz: 
  • Kurczak
  • Wieprzowina
  • Marchew
  • Cebula
  • Grzyby Mun
  • Mrożona, chińska mieszanka warzyw
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa kuchni chińskiej 

Wykonanie:

Bardzo, bardzo, ale to bardzo proste.
Ciasto kroimy na kwadraty o boku 6cm (albo mniejszych, jak wolicie) 
ładujemy nieco farszu na sam środek. Boki delikatnie smarujemy rozkłóconym jajkiem albo wodąi składamy na pół. 

Gotowe pierożki smażymy w głębokim oleju do uzyskania bursztynowego koloru.









6 komentarzy:

  1. całusy z deszczowej bydgoszczy :*

    OdpowiedzUsuń
  2. pozdrawiam z deszczowe Swindon, nawet gdy pada to tęsknię za ukochana Bydgoszcza Moim domem!

    OdpowiedzUsuń
  3. pozdrawiam z deszczowe Swindon, nawet gdy pada to tęsknię za ukochana Bydgoszcza Moim domem!

    OdpowiedzUsuń