Image Map

Kokosowe spaghetti z mascarpone i białą czekoladą


A gdyby tak trochę poszaleć i podać spaghetti na słodko? :)
Świetna alternatywa gdy znudziły się Wam tradycyjne przepisy na spaghetti! 

Składniki:



  • makaron spaghetti
  • 200g serka mascarpone
  • 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • tabliczka białej czekolady
  • garść płatków migdałowych

Sposób wykonania: 


         Makaron gotujemy na wpół twardo, a migdały prażymy na suchej patelni, do brązowo złotego koloru. 

         Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy by przestygła. Następnie łączymy serek mascarpone z cukrami, wiórkami i chłodną czekoladą. Gotowy sos nakładamy na "gniazdo" z makaronu. Całość dekorujemy płatkami migdałowymi.






















1 komentarz: