A gdyby tak trochę poszaleć i podać spaghetti na słodko? :)
Świetna alternatywa gdy znudziły się Wam tradycyjne przepisy na spaghetti!
Składniki:
- makaron spaghetti
- 200g serka mascarpone
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- tabliczka białej czekolady
- garść płatków migdałowych
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy na wpół twardo, a migdały prażymy na suchej patelni, do brązowo złotego koloru.
Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy by przestygła. Następnie łączymy serek mascarpone z cukrami, wiórkami i chłodną czekoladą. Gotowy sos nakładamy na "gniazdo" z makaronu. Całość dekorujemy płatkami migdałowymi.
Jak pięknie podane... wyobrażam sobie jak musiało smakować:)
OdpowiedzUsuńbuziaki kochana