Image Map

Łódeczki z sałaty rzymskiej


Czołem!
Nadszedł taki czas, że poważnie zaczęłam zastanawiać się nad swoim zdrowiem, ogólną kondycją wewnętrzną organizmu, stanem mojej odporności etc, etc. Po czym wpadłam na coś bardzo ciekawego. Post leczniczy Dr Dąbrowskiej, Na pewno wielu z Was o nim słyszało. Macie jakieś doświadczenia? Chętnie dowiem się jak to u Was przebiegło.
W każdym razie polecam z całego serca zapoznać się z tym postem. Przeprowadzony prawidłowo działa uzdrawiająco. Ale więcej planuję napisać w kolejnym poście.

Menu na tej diecie o ile jesteśmy kreatywni nie jest ani nudne ani monotonne. Do wykorzystania mamy prawie wszystkie warzywa i niektóre owoce.
Gotowanie podczas diety jest bardzo proste, bo wykorzystujemy proste produkty :)
A co Wy najbardziej lubicie w tej diecie?

Dzisiaj przygotowałam jedną propozycję na postny posiłek zgodny z zasadami diety Dr Dąbrowskiej.



Składniki:
  • mini sałata rzymska (dostępna w sklepie z czerwonym owadem)
  • świeże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • pół małej cebuli
  • świeża bazylia, oregano
  • pieprz 



Przygotowanie:
Z pomidorów pozbywamy się skórki, zlewając je wrzątkiem. Obrane kroimy na cząstki, wrzucamy do garnka. Czosnek i cebulkę siekamy, dodajemy do pomidorów. Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wszystko zmięknie blendujemy na gładką masę.Doprawiamy ziołami, pieprzem i małą ilością soli. Całość gotujemy jeszcze chwilę by zredukować wodę. Podajemy w formie łódeczek z mini sałaty rzymskiej. Dip idealnie nada się jako dodatek do surowych warzyw pokrojonych w słupki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz