Adam Lambert- Ghost Town
Istnnnnny obłęd! Najulubieńsze, najpyszniejsze, najwspanialsze, najbardziej chrupiące, najcośtamcośtam.. :D
Ale serio, jedliście kiedyś smażone pierożki WON-TON? Nie? Żałujcie.. i przy możliwej okazji spróbujcie!
Połączenie chrupkiego ciasta z ostrym farszem sprawi, że Wasze kubki smakowe zwariują :D
Nie ma dużej filozofii w przygotowaniu farszu... a co do ciasta to inna bajka, bo korzystałam z gotowego :(
Ale bardzo dużo przepisów na ciasto widziałam w internetach, tak że nie ma strachu ;P
Jeden z wielu przepisów zaprezentowany jest O TUTAJ
Składniki na farsz:
- Kurczak
- Wieprzowina
- Marchew
- Cebula
- Grzyby Mun
- Mrożona, chińska mieszanka warzyw
- pieprz
- sól
- przyprawa kuchni chińskiej
Wykonanie:
Bardzo, bardzo, ale to bardzo proste.
Ciasto kroimy na kwadraty o boku 6cm (albo mniejszych, jak wolicie)
ładujemy nieco farszu na sam środek. Boki delikatnie smarujemy rozkłóconym jajkiem albo wodąi składamy na pół.
Gotowe pierożki smażymy w głębokim oleju do uzyskania bursztynowego koloru.
Muszą być pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam wakacyjnie
całusy z deszczowej bydgoszczy :*
OdpowiedzUsuńpozdrawiam z deszczowe Swindon, nawet gdy pada to tęsknię za ukochana Bydgoszcza Moim domem!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam z deszczowe Swindon, nawet gdy pada to tęsknię za ukochana Bydgoszcza Moim domem!
OdpowiedzUsuńNuuuuuda...
OdpowiedzUsuńno trochę;/
OdpowiedzUsuń